responsive image

Meubel en Witgoedloket

Het Meubel- en WitgoedLoket is een project van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Almere en werkt nauw samen met het Stichting VLA.

Heeft u meubels of witgoed nodig?

Bent u klant van VLA dan kunt u a.d.h.v. een fictief bedrag op uw pas, meubels en witgoed bestellen.
U zoekt de meubels en witgoed uit in de showroom aan De Steiger 122 (hetzelfde adres als Voedselbank Almere en VLA Kleding).

We zijn open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur.

Spullen die u bij het MWLA uitzoekt kunt u zonder tussenkomst van de hulpverlener bestellen. Er kan ook bezorgd worden, de bezorgkosten bedragen €5,- en dient betaald te worden bij aflevering.

Wel gelden er een paar spelregels:
  1. De door u bestelde artikelen zullen door onze vrijwilligers op de begane grond worden gebracht tot de eerste deur en niet verder. Dit betekend dat wanneer u in een flat woont, wij de artikelen in de centrale hal zetten. Verder intern transport moet u zelf organiseren. U kunt de bestelde artikelen uiteraard ook zelf afhalen.
  2. Wij vragen u als de chauffeur alleen is om mee te helpen met het uitladen van uw spullen.
  3. Indien u zelf niet in de gelegenheid bent om de artikelen intern te vervoeren, vragen wij u om vooraf een doktersverklaring te overhandigen waaruit blijkt dat u niet in staat bent om lichamelijke arbeid te verrichten.
  4. De bezorgkosten bedragen €5,- en dienen vooraf betaald te worden bij bestellingen in de meubelhal. Wij vragen u hiermee rekening te houden wanneer u iets besteld in onze gezellige meubelloods.
    Bij bestellingen via de website, dienen de bezorgkosten vóór het uitladen van uw spullen aan de chauffeur betaald te worden.
  5. Wanneer u een afspraak bevestigd, via de telefoon of per email, en u blijkt op de afgesproken tijd niet thuis te zijn, brengen wij wéér €5,- in rekening. 

Wilt u meubels en witgoed of ander huisraad doneren?

Dan kunt u dat op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.30 uur brengen naar de Steiger 122, Almere Haven. Heeft u heel veel spullen en bent u zelf niet in de gelegenheid om het langs te komen brengen geef dit dan hier aan. Onze afdeling bezorging neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Voor meer informatie over het Meubel- en WitgoedLoket: Kijk op de website MWLA.