responsive image

Ik wil hulp

Het kan iedereen overkomen.

Door onvoorziene omstandigheden raak je in financiële problemen. Door ziekte, ontslag, echtscheiding of een onvoorziene crisis komt het zelfs zover dat er geen geld is om eten te kopen. Waardoor je in problemen bent gekomen maakt ons niet uit, als er nood is helpen we. Voedselbank Almere is er dan om te zorgen dat er een verse, gezonde maaltijd op tafel kan komen.
Om die ondersteuning te krijgen is een belangrijke stap nodig, voor velen ook een hele moeilijke, namelijk hulp vragen. Dat is zeker niet iets om je voor te schamen al voelt dat misschien wel zo, maar een hulpverlener helpt je om de problemen op te lossen en Voedselbank Almere zorgt voor een groot deel van de boodschappen.

Aanmelden kan via het Voorzieningen Loket Almere (VLA) Wij beoordelen of je in aanmerking komt. Voor aanmelding via VLA klik hier.

Is de nood heel erg hoog, dan helpen we natuurlijk ook graag snel.

Vraag dan een noodpas aan via aanmelden. Dan kun je vaak de volgende werkdag al bij ons winkelen.
 

Lees verder over...

Informatie
De Voedselbank Almere is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) levensmiddelen te kopen voor zichzelf of voor hun gezin.
Aanmelden
Niemand hoeft honger te hebben. Maar hulp van Voedselbank Almere is niet vrijblijvend. Onze hulp heeft een tijdelijk karakter met een verplicht hulpverleningstraject.